Hogy lesz ebből a távolság ellenére együtt főzés/csapatépítés?

Most alkalmazkodni kell a helyzethez – erre válasz a távban főzés. A finom ételt, a vidámságot és az élményt garantáljuk, plusz azt gondoljuk, hogy a kollégák/barátok végre csinálnak valami érdekeset együtt.

Hányan főzhetnek egyszerre egy konyhában?

Ez a konyhák méretétől függ, véleményünk szerint tipikusan 2-3 fő tud kényelmesen dolgozni: ez lehet egy közel lakó kolléga/barát, vagy családtag is akár. Lényeg, hogy kényelmesen elférjetek és jól érezzétek magatokat a főzés során. Egyedül is lehet, de egy kicsit feszítettebb lesz a munkatempó. Az alapanyagokból mindenki 4 főre elegendő mennyiséget fogsz elkészíteni a kurzuson.

Mennyi konyhából és mennyi főből áll az egész csoport?

Összesen olyan 5-12 konyha, összlétszámban kb. 5-30fő. Kb. Ennyi kép néz ki még értelmezhetően a Zoomban a képernyőn, illetve ezt tudjuk jól koordinálni. Plusz a kiszállítás logisztikája is kb. ekkora volumenben működik.

Mely városokba szállít a Chefparade alapanyagot?

Egyenlőre Budapest és környékére szállítunk. A megadott címekre, a főzés napján 13:00-16:00 óra között érkezik kollégánk a szükséges, 4 főre elegendő alapanyagokkal, a pakk a nyomtatott recepteket is tartalmazza. Előtte telefon is hívunk.

Mi történik ha lemaradt valami alapanyag? Mivel tudom helyettesíteni?

Minden esetben törekszünk arra, hogy minden alapanyagot maradéktalanul kiszállítsunk, és ilyen semmi esetre se fordulhasson elő. Ha mégis lemarad valami, kérjük ha tudod pótold a saját konyhád készletéből. Helyettesítésben az adott kurzuson a szakács tud majd tájékoztatást adni, mivel lehet a legjobban helyettesíteni az adott alapanyagot, ha nincs otthon a hiányzó tétel.

Mekkora konyha kell, milyen felszereléssel?

Nem kell nagy konyha, de kb. ketten kényelmesen tudjatok dolgozni benne. A kurzusleírásban szereplő eszköz listát és az érkező alapanyagokat a kurzus megkezdése előtt készítsétek elő.

Allergia és helyettesítés?

Mi a klasszikus receptúrában szereplő alapanyagokat szállítjuk ki. Ha van otthon helyettesítő termék, akkor használd nyugodtan - kurzus előtt érdemes egyeztetni, hogy mely receptek működnek “mentes” termékkel.

Mi a teendő/következmény, ha kurzus közben megszakad a kapcsolat?

Első körben kérjük, hogy próbáld meg otthon orvosolni a helyzetet (számítógép ki-be kapcsolása, internet elérés ellenőrzése, új eszközzel való csatlakozás). Ha nem megoldható, hogy visszacsatlakozz a kurzus részvételbe belátható időn belül, úgy kérjük hívd fel szakács asszisztens kolléganőnket, aki telefonon megpróbál segíteni. Mivel ezekre az esetekre tudjuk, hogy nem könnyű felkészülni, legyen a kezed ügyében másik eszköz (pl. ha laptopról dolgoztál, telefonon is legyen meg a zoom applikáció B eshetőségre)

Feltétel a kurzus részvételhez, hogy a Zoom alkalmazást otthonosan kezeljem?

Nem feltétel, a kurzus kezdéskor minden tudnivalót és használandó gombot megmutatunk a résztvevőknek, azonban ha van rá szabadidőtök, kérjük, a gördülékeny kurzus részvételhez, próbáljátok ki otthon családtaggal vagy akár csak egyedül a programot.

Milyen IT eszközökre van szükségem a kurzus részvételhez?

A legfontosabb, hogy legyen stabil internet elérésed a használni kívánt eszközön. Érdemes olyan eszközt használni aminek elég nagy a kijelzője, hogy jól látható legyen a főzési folyamat. A mi javaslatunk a laptop, kamerával. Kép közvetítésre a laptop saját kameráját vagy külső eszközként telepített webkamerát tudsz használni. Érdemes egy okostelefonra is letölteni a Zoom alkalmazást(link) - B, opciónak, ha bármi gond miatt nem tudsz laptoppal csatlakozni. Fontos! A használni kívánt eszközt a balesetek elkerülése miatt, stabil, víz és zsírmentes helyre helyezd a konyhádban olyan helyre, hogy főzés közben lásd a kijelzőjét.

Hogyan tudok csatlakozni a kurzusba a kezdő időpontban?

A kurzus előtt fél órával e-mailben elküldjük a Zoom linket amire kattintva be tudsz lépni a kurzus online élő videójába. A kurzus 17 órakor kezdődik, de kérjük kurzus kezdés előtt 15-30 perccel már lépj be a linkre kattintva, hogy időben el tudjuk kezdeni a főzést, illetve ha szükség van beállításra legyen rá elég időd a főzés előtt.

A Zoom nevű alkalmazás fizetős tartalmat is kínál, nekem is fizetnem kell érte, hogy használni tudjam?

Nem, az alkalmazásra mi fizettünk elő(host), így nincs limitálva sem a használati ideje a programnak, neked(user) fizetned a programért nem kell. A Zoom használatához telefonra vagy táblagépre le kell tölteni az alkalmazást, számítógépen nem kötelező a letöltés.

A mi cégünknél a gépeken csak Teams lehet. Azzal is lehet?

Igen azzal is.